FAQs

Arbetsbelysning

 • Xenonhusets arbetsbelysning i LED är kraftiga och tillverkad i kraftigt och tåligt material. Våra lampor är utrustad med multivolt 9-32V, dvs att lamporna passar bra till en rad olika lösningar och fordon som lastbil, personbil, ATV, snöskoter, entreprenadmaskiner, traktor, snöröjning och båtar. Linser är gjord av tålig och okrossbar polykaronat PC lins. Då installationen oftast är enkel och monteringen av arbetsbelysningens position gör det till ett bra alternativ till att få ett riktigt bra och funktionellt arbetsljus. 

 • Ja, det har vi. Vi har arbetsbelysning i LED till traktorer. Vår arbetsbelysning har multivolt och passar alla fordon som har mellan 9-32V i spänning. Vårt arbetsljus kan monteras i en rad olika positioner och vinklar. Det går bra att montera dom hängandes, rakt eller på sidan. Anslutningen är endast via plus och minus vilket förenklar installationen. 

 • Ja, det finns ganska stora skillnader mellan de olika varianterna. Nedan ska vi försöka reda ut de största och mest relevanta skillnaderna som finns:

  Halogen Arbetsbelysning: Förekommer mestadels på äldre fordon. En arbetslampa med en halogenlampa på 55W avger ca 1000 lumen beroende på vilket fabrikat och variant man använder. Oftast blir ljus gult eller varmvitt. Arbetsbelysning blir oftast väldigt varm då halogenlampor avger mycket värme. Finns det någon fördel med det? Den största fördelen är att eventuell is och snöbeläggning smälter bort av värmen så du slipper göra rent den. Hållbarheten på en halogenlampa är ganska kort men räkna på ca 300-400 timmar. 

  Xenon Arbetsbelysning: Är en kraftig arbetsbelysning vars främsta uppgift är att lysa långt. I arbetsbelysning ligger oftast en ballast på 35W eller 55W som avger ca 4200 lumen. Denna variant är inte så jättevanlig då den oftast blir dyr då det är många delar som måste ingå samt att starttiden för maxljus är betydligt längre om man jämför med LED. En fördel med xenon arbetsbelysning är att du kan byta xenon lampan och bestämma själv vilken kelvin du vill ha på ljuset Beräknad livslängd på en xenonlampa är ca 3000 timmar. Det varierar såklart beroende på hur man använder lampan. 

  LED Arbetsbelysning: Är den mest förekommande varianten. Dels för att det är den mest kostnadseffektiv och för att den har flest  varianter gällande storlek, form och effekt. Om man en LED arbetsbelysning med ovannämnda har led en livslängd på ca 50.000 timmar och avger ca 4800 lumen. Den avger ingen värme vilken kan vara bra om man vill installera den på trånga eller värmekänsliga utrymmen. LED arbetsbelysning passar till fordon som har mellan 9-32V. 

 • Nu när utvecklingen av LED lampor har kommit så långt finns det ingen anledning till att använda sig av xenon som arbetsbelysning. Visst, ljuset kan i vissa fall projiceras längre och färgvalet kan styras i större grad genom att man byter xenon lampa i lampan. Men om man använder arbetsbelysningen i närområdet, dvs allt från 1 meter - 30 meter så är LED att föredra. Även om det är längre avstånd än 30 meter skulle vi vilja säga att LED är det bästa alternativet. 

 • Teoretiska Lumen

  Är den mängd ljus lysdioden avger i optimala förhållanden, dvs när den testas så tar man inte hänsyn till yttre förhållanden.

  Effektiva Lumen

  Är det mått av ljusflöde som avger när dioden är installerad i lamphuset. Där tar man hänsyn till förluster med b la lins och den verkliga driveffekten. Effektiva lumen är det mått som säger hur mycket en lampa avger i verkliga förhållanden. 

 • Högeffekts-LED hänvisar till den ljusemitterande dioden med en hög arbetseffekt. Vanlig LED -effekt är i allmänhet 0,05W och arbetsströmmen är 20mA, medan högeffekts -LED definieras som allt över 0,5W. De arbetsbelysningar som finns idag har i regel ett värde mellan 1W och 10W. 

 • Mindre ändringar i LED -tillverkningsprocessen (när det gäller lumen, färgtemperatur och LED -spänning), resulterar i att det är mycket svårt att ha alla lysdioder exakt likadana. Lysdioder tenderar att vara lika men sällan identiska . Så även om du köper en arbetslampa med samma lysdiod i är det inte med säkerhet du får exakt samma ljus. 

 • Det är svårt att svara på exakt. Livslängden påverkas av de yttre förhållanden. Man kan säga att själva LED lysdioden har en brinntid på ca 50.000 timmar, vilket är en ganska generell bedömning och som de flesta tillverkare skriver. Det som påverkar lysdioden är komponenterna som sitter i lampan, kylningen och i viss mån placeringen av lampan. 

 • Vi har alltid minst 14 dagars öppet köp och som minimum 1 års garanti. Arbetsbelysning med förlängd garanti framgår alltid på respektive produkt om det skulle finnas. 

 • Det menas att lamporna är utrustad med multivolt. Arbetsbelysningen passar både till fordon med 12V och till de som har 24V. Effektmässigt och funktionsmässigt utgör det ingen annan funktion för led arbetsbelysning.