FAQs

LED Slingor

  • Om du köpt en led slinga i en singel färg, alltså en slinga som lyser i 1 färg bara så finns det lite olika sätt att montera den.

    Om du t ex vill ha den i ett rum och att du använder vägguttaget som strömkälla behöver du 1 st transformator. Beroende på hur lång slinga du har väljer du en lämplig styrka. Dessa fungerar bra och för en vanlig 5 meter led slinga räcker det med 3A. 

    Om du önskar reglera ljusstyrkan på ljusslingan brukar man använda en dimmer. För att underlätta inkopplingen av led slinga till transformatorn kan man använda en adapter om man inte har en dimmer. 

  • Ja, till viss del. Man kan fästa slingan efter formen på t ex möbler till viss del. Skarpa svängar och böjningar kan bli problematiskt då slingan kan vecka sig i hörnet. Har led slingan ett silikon skydd ( om den ska motstå fukt) blir den något mindre följsam. 

  • Om du köpt en LED ljusslinga eller LED strip kit kan du dela slinga oftast var 3:e diod. Om du önskar använda alla dela som du klippt behöver du antingen löda fast en plus och minus kabel på den del som som du önskar använda. Den finns även snabbkopplingar som går tt användas. 

  • Ja, du kan dela LED ljusslingor. En ljusslinga eller led slang som det också kan kallas har tydliga markeringar på vart man kan klippa/dela slinga. Oftast är det en bild med en sax och en streckad linje där led slinga är delbar.