Ledslinga - Skapa en unik och kreativ belysning med våra LED-slingor

Ledslingor är en flexibel och energieffektiv belysningslösning som kan användas för att skapa en unik och kreativ belysning i ditt hem eller kontor. Våra slingor har en spänning på 12V och finns i olika färger, inklusive varmt vitt, kallt vitt, rött, grönt och blått.

Våra ledslingor finns i olika längder, från 30cm till 10 meter, så det är enkel att hitta en slinga som passar dina behov. Och om du behöver en specifik längd kan du enkelt kapa slingan var 3:e diod för att skapa den perfekta storleken.

Led ljus slingor är enkel att installera och kan kopplas direkt till en strömkälla eller användas med en dimmer för att ställa in ljusstyrkan. Slingorna kan också formas och böjas för att passa den specifika installationen.

Våra ledljus slingor är också lämpliga för utomhusbruk eftersom de är gjorda av vattentåliga material. Detta gör dem perfekta för att skapa en unik belysning på uteplatsen eller runt poolen.

Med våra ledslinga kan du enkelt ändra färgen på belysningen med en fjärrkontroll eller en app, eller välja fasta färginställningar. Detta gör det enkelt att skapa den rätta stämningen för varje tillfälle.

För att hålla dina ledslingor i bra skick bör du hålla dem torra och borta från värmekällor. Det är också viktigt att rengöra dem regelbundet för att förhindra damm och smuts. Led-lamporna bör också bytas ut om de börjar blinka eller inte fungerar som de ska.

Om du letar efter en unik och kreativ belysningslösning, tveka inte att prova våra led ljus slingor. Med en mängd olika färger och längder att välja mellan, och möjlighet att kapa slingan till önskad längd var 3:e diod, kan du skapa den perfekta belysningen för ditt hem eller kontor.

Vad är led ljus slingor?

Led ljus slingor är flexibla remsor med inbyggda LED-lampor som används som belysning. Slingorna finns i olika färger och längder, och kan användas för att skapa ett unikt och kreativt ljus.

Hur installerar man led ljus slingor?

Led ljus slingor är enkla att installera. De kan kopplas direkt till en strömkälla eller använda med en dimmer för att ställa in ljusstyrkan. Slingorna kan också klippas till önskad längd och formas för att passa den specifika installationen.

Kan led ljus slingor användas utomhus?

Vissa led ljus slingor är utformade för utomhusbruk och är gjorda av vattentåliga material. Det är viktigt att kontrollera produktens specifikationer innan installation utomhus för att försäkra att den är lämplig för detta syfte.

Hur ändrar man färgen på led ljus slingorna?

De flesta led ljus slingor har en fjärrkontroll eller en app som gör det möjligt att ändra färgen på ljuset. Vissa slingor kan också ändra färg automatiskt eller ha fasta färginställningar.

Hur håller man led ljus slingor i bra skick?

Led ljus slingor bör hållas torra och borta från värmekällor. Det är också viktigt att rengöra dem regelbundet för att förhindra damm och smuts. Led-lamporna bör också bytas ut om de börjar blinka eller inte fungerar som de ska.

FAQs

LED Slingor

  • Om du köpt en led slinga i en singel färg, alltså en slinga som lyser i 1 färg bara så finns det lite olika sätt att montera den.

    Om du t ex vill ha den i ett rum och att du använder vägguttaget som strömkälla behöver du 1 st transformator. Beroende på hur lång slinga du har väljer du en lämplig styrka. Dessa fungerar bra och för en vanlig 5 meter led slinga räcker det med 3A. 

    Om du önskar reglera ljusstyrkan på ljusslingan brukar man använda en dimmer. För att underlätta inkopplingen av led slinga till transformatorn kan man använda en adapter om man inte har en dimmer. 

    Om du har köpt en RGB led ljusslinga en transformator som ovan och en dimmer eller fjärrkontroll för RGB led ljusslinga istället. 

  • Ja, till viss del. Man kan fästa slingan efter formen på t ex möbler till viss del. Skarpa svängar och böjningar kan bli problematiskt då slingan kan vecka sig i hörnet. Har led slingan ett silikon skydd ( om den ska motstå fukt) blir den något mindre följsam. 

  • Om du köpt en LED ljusslinga eller LED strip kit kan du dela slinga oftast var 3:e diod. Om du önskar använda alla dela som du klippt behöver du antingen löda fast en plus och minus kabel på den del som som du önskar använda. Den finns även snabbkopplingar som går tt användas. 

  • Ja, du kan dela LED ljusslingor. En ljusslinga eller led slang som det också kan kallas har tydliga markeringar på vart man kan klippa/dela slinga. Oftast är det en bild med en sax och en streckad linje där led slinga är delbar.