Parkerinsljus & positionsljus - diodlampor

Det är väldigt viktigt att du syns ute på vägarna. Med parkeringsljus varnar du andra trafikanter på vägen ifall du behöver stanna i dåliga förhållanden eller i mörker.

Parkeringsljuset är svagt och drar inte mycket ström. De kan därför vara påslagna väldigt länge. Då det är förbjudet att köra enbart med parkeringsljus ska de alltid användas tillsammans med helljus, halvljus, dimljus eller varselljus.  Det är viktigt att kontrollera att dina parkeringsljus är hela och rena eftersom varnar bakomvarande fordon när det är mörkt ute.

Hos Xenonhuset erbjuder vi produkter för bilar som håller hög kvalitet. Även om positionsljus och parkeringsljus inte är samma sak så har de liknande utseende och många gånger kan dessa lampor sitta i samma enhet. Som alltid hjälper vi mer än gärna till att hitta rätt parkeringsljus och positionsljus för just din bil.

LED-lampor för parkeringsljus & positionsljus

Fördelen med LED-lampor är att endast lite energi behövs för att uppnå samma ljusstyrka som hos exempelvis halogenlampor. Även om LED vanligtvis är dyrare så kommer effekten av lampan att på sikt spara dig pengar eftersom livslängden hos dem är upp till 50 000 timmar. Många gånger är det också krångligt att byta parkeringsljuset själv och genom att använda sig av LED kan du känna dig säker på vägen en väldigt lång tid framöver. Och med tanke på att parkeringsljus & positionsljus lyser väldigt svagt gör också att en LED-lampa för detta syfte är betydligt mer miljövänlig än andra typer av ljus.

Parkeringsljus tänds automatiskt när du startar bilen och får som sagt endast användas tillsammans med dimljus, dimbakljus, halvljus eller helljus för att din bil ska vara godkänd att färdas i.

Ersätter du dina befintliga lampor till LED lampor i din bil kommer du garanterat att märka stor skillnad när du kör i mörker eftersom LED lampor lyser både vitare och starkare än halogen-lamporna som vanligtvis används som standard i fordon.

Diodlampor till bilen

Passa på att byta ut dina gamla halogenlampor mot ny teknik. Fördelarna är enorma med diodlampor. Hållbarheten är ca 50 ggr mer på diodlampor än på en glödlampa. En annan bra egenskap  som diodlampor har är att dom tänds snabbare än vanliga glödlampor. Väldigt fördelaktigt vid kraftigare inbromsningar då bakanvarande bil har god chans att upptäckta det tidigare.

Är du osäker på vilken lampsockel du har kan du besöka vår lampguide. Där kan du enkelt få fram vilken sockel du har eller kontakta oss så hjälper vi dig.