Blixtljus fungerar som varningsljus och monteras på utryckningsfordon och maskiner som många gånger behöver utföra arbeten i mörker, samt för att uppmärksamma omgivningen i alla förhållanden.

På Xenonhuset hittar du kraftfulla LED blixtljus och varningsljus av högsta kvalitet. Vi erbjuder produkter som är e-märkta och har garanti så att du alltid kan känna dig trygg med att köpa dina blixtljus här.

Fördelarna med LED blixtljus

De är tillverkade för att du enkelt ska kunna montera och använda dem på fordonet och vara säker på att du syns i mörkret.

Fördelarna med LED blixtljus är många. Till skillnad från andra typer av varningsljus så har LED-lampor betydligt längre livslängd jämfört med till exempel halogenlampor. En led-lampas dioder har ungefär 10ggr längre livslängd än en halogenlampa vilket gör att du inte behöver byta alls lika ofta och istället kan fokusera fullt på arbetet. Dessutom drar de väldigt lite ström.

Vem får använda blixtljus?

Även om blixtljus tillverkas i annan färg så är det i Sverige endast tillåtet att använda ljus med orange färg. Blixtljus har också kravet att de ska vara e märkta för att godkännas. Blixtljus får främst användas av vägarbetare, bärgningsbilar och vid olycksplatser. Är du osäker på vilken typ av LED blixtljus du behöver så tveka inte att kontakta oss.

När man ser till ljusstyrka och livslängden hos dess dioder, räknas LED blixtljus som en av de mest pålitliga varningslamporna. När det kommer till arbetsplatser som kräver varningsljus gäller det att följe de säkerhetskrav som ställs, samtidigt som du värnar om säkerheten hos andra fordon, cyklister och byggnadsarbetare som kan befinna sig i området. Därför erbjuder vi endast produkter som är godkända och har garanti, med dioder som kommer tjäna dig och ditt fordon en lång tid framöver.