Ledramp är en viktig del av säkerheten på fordon, och det är viktigt att välja rätt typ av ramp för just ditt fordon. Ledrampar finns i många olika storlekar och former, och det kan vara svårt att veta vilken som passar bäst för just ditt behov. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på vad man bör tänka på när man väljer ledramp till sin bil, lastbil eller annat fordon.

Först och främst är det viktigt att välja en ramp som passar till just ditt fordon. Det finns olika typer av ledrampar för olika fordon, så det är viktigt att du väljer en ramp som passar till just din bil eller lastbil. Tänk på vilka dimensioner din bil har, vilket djup på däcken den har, och vilken vikt den kan bära. Dessa faktorer spelar alla in på vilken ramp som är lämplig för just din bil.

När du har hittat en ramp som passar till ditt fordon är det också viktigt att titta på kvaliteten. En högkvalitativ ledramp kommer att vara mer hållbar och säker än en lågkvalitativ ramp, och det är viktigt att välja en ramp som kommer att hålla länge och inte ge upp under belastning. Tänk på att välja en ramp som är tillverkad av högkvalitativa material, som tål väder och vind, och som har en hög bärkapacitet.

På Xenonhuset.se hittar du marknadens bästa ljusrampar till ditt fordon. Våra ljusrampar är tillverkade av högkvalitativa material och ger ett kristallklart ljus som ger dig en bättre sikt under mörka vägförhållanden. Dessutom ger våra ljusrampar en starkare ljusstråle än traditionella halogenlampor, vilket ger ökad säkerhet för dig och dina passagerare.

När du köper ljusrampar från Xenonhuset.se kan du vara säker på att du får den allra senaste tekniken och högsta kvaliteten på marknaden. Vi erbjuder ett brett utbud av ljusrampar i olika storlekar och färger, så att du kan hitta den perfekta lösningen för just ditt fordon.

Så om du vill ge ditt fordon en uppgradering med högkvalitativa ljusrampar, besök Xenonhuset.se och hitta den rätta lösningen för dig. Med våra ljusrampar får du både en bättre sikt och ökad säkerhet på vägarna.

FAQs

Led Ljusramp

 • Det är svårt att svara på exakt. Livslängden påverkas av de yttre förhållanden. Man kan säga att själva LED lysdioden har en brinntid på ca 50.000 timmar, vilket är en ganska generell bedömning och som de flesta tillverkare skriver. Det som påverkar lysdioden är komponenterna som sitter i lampan, kylningen och i viss mån placeringen av lampan. 

 • Självklart så går det bra att använda våra led ljusramper till andra saker än som extraljus. Den primära funktionen är att använda dom som ett extraljus. Om du hellre vill använda dom som en arbetsbelysning så går det såklart bra. Alla våra led ljusramper är utrustade med multivolt, dvs 9-32V för att kunna passa in på fler fordonstyper än just bil. Xenonhusets led extraljusramper har varit populära som arbetsbelysning för yrkesfiskare. Våra ljusramper har ett flexibelt användningsområde och ger ett bra ljus. Då många yrkesfiskare jobbar nattetid är det viktigt att ha ett starkt och bra ljus så man kan arbeta obehindrat. Tack vare våra justerbara fästen kan man få många olika vinklar på ljusbilden.  Ytterligare en fördel är att våra ljusramper drar mindre ström än traditionella arbetsbelysning med halogenlampor. Ljusbilden på våra våra led extraljus är i majoritet drivingbeam eller Combo som det också kan benämnas som. Därav blir ljusbilden optimal vare sig du vill använda den som en arbetsbelysning eller som ett extraljus. Ljuset går både brett och långt. 

 • Ja, det ska inte vara några problem. Våra led ljusramper passar till alla Kia modeller. Några av de modeller som Kia har är Picanto, Sportage, Rio, Karens, Sorento, Cee´d och Soul. Om du är osäker vilken du ska välja går det bra att kontakta vår kundtjänst så hjälper dom dig.

 • Ja, våra ljusramper passar till Skoda Octavia, Fabia och Superb. Dom passar såklart även till de övriga modellerna som Skoda har också, som exempelvis Felicia, Roomster, Rapid, Yeti och Kodiaq. 

 • Ja, den har vi i vårt sortiment. Den finns i 2 olika utföranden och variant 1 hittar du här och nummer 2 här. Båda varianterna passar både till bil och lastbil tack vare multivolt, 9-32V. 

 • Våra led ljusramper passar till både bil och lastbil. Vi har gjort våra ramper med multivolt (12V och 24V) så användningsområdet för våra led ramper ska vara så stort och brett som möjligt. Ljusramperna kan med fördel användas som extraljus eller arbetsbelysning. 

 • Ja, det går utmärkt att installera våra ljusramper på Audis modeller. Om du har en A3, A4, A5, A6, A8, Q3, Q5 eller Q7 ska det inte vara några problem. Självklart går det bra att använda led ljusramp till de äldre modeller, som exempelvis Audi 80 och Audi 100. 

 • Våra led ljusramper är godända för EU-marknaden. Vi har valt att producera ljusramper som är CE-märka och ROHS-godkända. I praktiken innebär det att våra led extraljusramper inte innehåller några ämnen som är skadlig för varken natur eller människor. Många av våra ljusramper är även E-märkta samt EMC testade för att inte orsaka radiostörningar vid användning. 

 • Ja, det går utmärkt att installera våra led ljusramper på Volvo bilar. Vi har ljusramper som passar till Volvo V40, V50, V60, V70, S40, S60 och S80. Det går bra att installera ljusramper på alla cross country modeller, XC70, XC90 samt de äldre modellerna så som Volvo 740, 855, 970, C30 och C70.  Om du är osäker på vilken variant du ska använda är du välkommen att kontakta oss via mail eller Chat så hjälper vi dig. 

 • En rekommendation är att använda sig av ljusramp i LED eftersom hjälpen du får och kommer uppleva vid mörkerkörning är oumbärligt. I jämförelse med Xenon och halogen är LED ett bra och hållbart alternativ. LED har lång livslängd tack vare sin enkla konstruktion. Ju fler och kraftigare lysdioder en led extraljusramp desto kraftigare blir ljuset. 

 • Det beror lite på vad du har för bil och vart du har tänkt att installera din LED ljusramp. En vanlig variant är att montera ljusrampen ovanför nummerskylten. En längd mellan 500-600mm brukar vara både estetiskt snyggt och tillräckligt för att få ett bra ljus. 

 • Du får ett mer intensivt och kraftigare ljus med en led extraljusramp. Ljusskenet blir vitare och natten kommer att lysas upp till en mer dagsljus omgivning. 

 • Det beror lite på vad ditt behov är. Om du väljer en led ljusramp med ett högt wattal så lyser den oftast upp vägarna mer än ljusrampen med lägre wattal. Vi har ett brett spann med varierande styrkor på våra LED extraljus, om du skulle ha några frågor eller funderingar går det bra att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig. 

 • En ljusramp kommer upp i princip max ljusstyrka så fort du tänder den. Det är en stor fördel om man jämför med t ex xenon ljus som växer fram. En led ljusramp har en överlägsen fördel i uppstart och kan därför vara avgörande i trafiksäkert. 

 • Ja, en led extraljusramp förbrukar mindre ström än vanliga halogen extraljus. Beroende på effekt och storlek kan det variera såklart men upp till 10 gånger mindre ström. 

 • Själva ljusdioden som sitter i en ljusramp har en lång livslängd. Den varierar mellan 10 000h och 30 000h timmar. 

 • Ja, våra LED ljusramper är ett bra val till Scanias modeller R-serien, S-serien, G-serien, P-serien, L-serien PHEV och BEV serien. LED extraljusramper lämpar sig bra till lastbilar och underlättar nattkörningen. 

 • Ja, våra led ljusramper passar utmärkt till Volvos lastbilar såsom Volvo FM, Volvo FH, Volvo FE, Volvo FMX och Volvo FH16. Våra led ljusramper är i multivolt så dom passar lika bra till 12V som till 24V. 

 • I vårt tycke tycker vi Combo eller driving beam som det också kallas för är optimal. Den varianten har flest användningsområden. Combo ljusrampen är oftast konstruerad så att den Flood linserna sitter längst ut på led extraljusrampen och spot linserna sitter i mitten. På så sätt får då både ett brett och långt ljus. En Combo led ljusramp kan även användas som extraljus med även som arbetsbelysning om man hellre skulle vilja det.  

 • Nej, det beror på hur man benämner produkten. En ljusramp med led dioder som benämns som led extraljusramp är oftast avsedd att använda som ett extraljus. En LED ljusramp kan vara utformad med olika linser som göra att du får olika längd och spridning på ljuset. De vanligaste modellerna är Spot, Flood och Combo. Spot varianten har en smal ljusbild och gör så att ljuset projiceras längre. En flood variant har en bredare spridning av ljuset och gör så att ljuset lyser upp ett kortare fast breda yta. En combo eller driving beam som det också kallas är en mix av flood och spot liner som gör att du går både ett långt och bred ljusbild. 

 • I normalfallet är det inte så svårt. Men det beror självklart på vilket intresse du har och hur praktisk lagd du är. Man kan alltid kolla med sin lokala bilverkstad ifall dom kan bistå med hjälp.

 • i dagsläget gör vi tyvärr inte det. Om du skulle vilja ha hjälp med installationen, vänligen kontakta en lokal bilverkstad och hör efter ifall dom kan hjälpa er.

 • Ja, vår LED ljusramper passar utmärkt till MAN lastbilar. Oavsett om du har en MAN TGX, MAN TGS, MAN TGM eller en MAN TGL så kan du använda våra led extraljus. Vi har LED ljusramper i många olika storlekar och utföranden för att kunna tillgodose så mångabehov som möjligt.

 • Det är svårt att säga vilka led ljusramper som är bäst, det beror lite på vilket användningsområde man ska ha den till och vad man har för krav. Generellt kan man säga att märkeslampor har en genomgående bättre kvalité. Ofta är lamphuset, tätningar, elektronik och reflektorer av en bättre kvalité än märkeslösa led ramper som används som t ex extraljus. Vi på xenonhuset har valt att ha ett brett sortiment i olika prisklasser för att tillgodose så många behov som möjligt. 

 • En led ramp går utmärkt att använda som ett extraljus. En led ljusramp kan med fördel användas på ett mer flexibelt sätt och monteras enklare. Vi har led extraljus led ramper i många olika storlekar och utföranden som passar till de flesta fordon.  

 • Våra led ljusramper passar till både bil och lastbil. Vi har gjort våra ramper med multivolt (12V och 24V) så användningsområdet för våra led ramper ska vara så stort och brett som möjligt. Ljusramperna kan med fördel användas som extraljus eller arbetsbelysning. 

 • Det beror lite på vad du som användare av fordonet är ute efter. En ljusramp kan monteras på trånga utrymmen och kräver inte så mycket plats. En led ramp kan användas både som extraljus och arbetsbelysning beroende på vilken modell man använder. Ett runt extraljus kan lysa upp en längre sträcka och ge ett kraftigt ljus, speciellt om det är xenon konverterat. Samtidigt kan det ta större plats vid montering och ge ett annat intryck.